Liebherr garantie koelkasten & diepvries

Gegarandeerde kwaliteit

Al meer dan 65 jaar staat Liebherr voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Daarom gebruikt Liebherr in zijn productie uitsluitend de meest hoogwaardige materialen en componenten. Reeds in het productieproces wordt ieder apparaat intensief getest op kwaliteit en functionaliteit. Omdat de apparaten continu doorontwikkeld en tot in de details worden verwerkt, garanderen wij de spreekwoordelijke Liebherr-kwaliteit. En mocht zich toch eens een storing voordoen, dan kunt u altijd vertrouwen op onze uitstekende service en garantie.

2+5 jaar extra zekerheid op alle huishoudelijke apparaten

Bij huishoudelijk gebruik van het apparaat ontvangt u standaard de wettelijke garantie van twee jaar. Dit betekent dat u binnen deze periode in het geval van een storing volledige fabrieksgarantie geniet, inclusief voorrijkosten, onderdelen en arbeidsloon.

Alle huishoudelijke koelkasten, vriezers en wijnkasten, zowel inbouw als vrijstaand, komen – mits huishoudelijk gebruikt – daarnaast in aanmerking voor de unieke 7 jaar zekerheid. Van het derde tot en met het zevende jaar na aankoopdatum betaalt u in het geval van een storing niet voor onderdelen en arbeidsloon. Er worden dan alleen voorrijkosten (€82,26 incl. BTW, prijsniveau 2022) in rekening gebracht.

U ontvangt de 7 jaar extra zekerheid geheel gratis. Het enige wat u hiervoor moet doen is uw apparaat binnen 6 maanden na aankoop registreren.

Garantievoorwaarden

De garantie dekt alle gebreken die het gevolg zijn van constructie- of materiaalfouten. De garantie wordt verleend volgens onze garantievoorwaarden.

Slijtage door normaal gebruik

U kiest een product waarvan u bij goed gebruik vele jaren plezier kunt hebben. Goed gebruik betekent dat u de instructies in de gebruiksaanwijzing toepast, vooral die over de wijze van gebruik en onderhoud. Dit is erg belangrijk voor een goede werking van het product, ook op de lange termijn.

Daarnaast moet u er rekening mee houden dat elk product slijtage gevoelige onderdelen bevat. Sommige onderdelen slijten pas nadat de normale levensduur van het product voorbij is. Andere onderdelen slijten eerder, al voordat de normale levensduur van het product voorbij is. Het is met die onderdelen net als met een auto: ruitenwissers en banden moeten vaak al na enkele jaren worden vervangen, terwijl de auto zelf nog heel veel jaren mee kan.

Bij elektrisch-huishoudelijke apparaten kan bijvoorbeeld worden gedacht aan de volgende slijtagegevoelige onderdelen:

  • bewegende delen (zoals motor, scharnier, wieltjes)
  • elektronica-modules (zoals printplaat, sensoren, verlichting)
  • kunststof- en rubberen delen (zoals deurrubber, reservoirs, geleiders)
  • afdichtingen (slangen)
  • verwarmingselementen

Dit soort onderdelen slijt vaak eerder dan u van het totale product verwacht. Die eerdere slijtage is normaal, net als bij auto-onderdelen. De kwaliteit van het product is daardoor niet minder. De kosten van vervanging of reparatie van die onderdelen zijn daarom voor uw rekening als gebruiker van het product. Afhankelijk van de omstandigheden kan er voor de verkoper altijd reden zijn om de kosten niet of slechts gedeeltelijk aan u in rekening te brengen. Als sprake is van abnormale slijtage bij normaal gebruik zijn de kosten sowieso voor rekening van de verkoper.

Houd er rekening mee dat de levensduur van een product afhangt van hoe vaak u het gebruikt, hoe u het gebruikt en waar u het product gebruikt.